Polecamy
Kto jest online?
Naszą witrynę przegląda teraz 7 gości 
Statystyki od 2015.02.06
Wizyty [+/-]
Dzisiaj:
Wczoraj:
Przedwczoraj:
333
825
151

+674
W tym roku:
Last year:
35837
93788
-57951
Strona główna Wydarzenia minione "Tłusty czwartek" i faworki pani Jadzi

Doskonałość fawo rków Pani Jadzi zależy od ilości wziętych żółtek. Bierze się tyle łyżek śmietany, ile żółtek.
1 żółtko
1 łyżka śmietany
mąki pszennej tyle, ile zabierze, aby ciasto po wyrobieniu nie było ani za twarde, ani za miękkie a dobre do wałkowania.
1 łyżeczka alkoholu.
Wałkować, wykrawać, smażyć, posypać cukrem pudrem i dzielić się z innymi smakiem, uśmiechem i życzliwością.

Pani Jadzia i jej wyśmienite faworki.